KOLESARSKA EKIPA BTC CITY LJUBLJANA PRIPRAVLJENA NA WORLD TOUR 2016

 

FOTO BTC KOLESARKE 1

 

Ekipa BTC City Ljubljana pripravljena na start zgodovinskega ženskega WorldToura

 

LOGO BTC KK 3

 

V soboto, 5. marca 2016, se s prvo dirko Strade Bianche v Italiji začenja težko pričakovano tekmovanje za profesionalne kolesarske – ženski WourldTour. K sodelovanju na posameznih dirkah je povabljenih 20 najboljših svetovnih ekip, med drugim tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana. WorldTour je organiziran po zgledu moškega tekmovanja pod istim imenom, obsega pa 35 tekmovalnih dni v 9 državah. V tem času se bodo kolesarke spopadle na 4 etapnih in 13 enodnevnih dirkah, zaključek tekmovanja pa bo na španski dirki La Madrid Challenge by La Vuelta.

 

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) z uvedbo WorldToura stopa še en korak dlje v ženskem kolesarstvu. Kolesarska preizkušnja je letos organizirana prvič in nadomešča dolgoletni svetovni pokal, ki je bil do lanskega leta aktualen vse od 1998. Poleg večjega števila dirk se je Mednarodna kolesarska zveza zavzela tudi za večjo promocijo ženskega kolesarstva v medijih. Organizatorji vseh dirk bodo morali zagotoviti tudi prenos, najsi bo to televizijski prenos, predvajanje na internetu ali pa kot kolaž najboljših posnetkov takoj po koncu dirke. Načrtovanih je kar 8 prenosov v živo. V obdobju izvedbe WorldToura bodo skozi celotno sezono novice in informacije objavljene tudi na družabnih omrežjih.

BTC KOLESARKE 65145008_btc-city

Na prvi dirki Strade Bianche, s startom in ciljem v italijanskem mestu Siena, bodo ekipo BTC City Ljubljana med svetovno žensko kolesarsko konkurenco zastopale Polona Batagelj, Mia Radotić, Jelena Erić, Anna Plichta, Urša Pintar in Eugenia Bujak. Slednja bo v Italijo prispela neposredno s Svetovnega prvenstva na dirkališču v Londonu, kjer trenutno s poljsko reprezentanco lovi vstopnico za poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru.

 FOTO BTC TOSKANA 1

Dirka, ki v prevodu pomeni »bele ceste«, se bo vila po čudoviti italijanski pokrajini Toskana. Dolžina proge je 120 kilometrov, vmes pa bodo kolesarke premagale še 2.000 metrov višinske razlike. Kolesarska preizkušnja je še posebej zanimiva in zahtevna zaradi 22 kilometrov makadamskih odsekov, na katerih je naklon tudi nad 20 odstotkov. Prav na tako imenovanih »belih odsekih« bodo kolesarke morale pokazati zvrhano mero poguma, vzdržljivosti in spretnosti. Najdaljši med njimi meri kar 9,5 kilometra in bo predvidoma dodobra razredčil kolono kolesark.

FOTO BTC GORAZD PENKO 3

Po mnenju Gorazda Penka, trenerja in športnega direktorja ekipe, so članice ekipe BTC City Ljubljana na prvo dirko v Italiji dobro pripravljene: »Z ekipo BTC City Ljubljana smo vložili veliko truda v pripravo na začetek tekmovalne sezone. Z velikim spoštovanjem pričakujemo prvo dirko, saj se zavedamo, da imajo nekatere ekipe za seboj že nekaj tekmovalnih kilometrov. Želimo si, da vsaj polovica ekipe prispe preko belih odsekov brez okvar na kolesu in tako uspešno doseže cilj. Veseli smo, da ekipo ponosno spremljajo podporniki, ki verjamejo v uspeh kolesark

btc logo         BTC route (1)

 

Med zvestimi podporniki kolesark je tudi družba BTC, ki je soustanoviteljica kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in dolgoletna podpornica kolesarstva v Sloveniji. Skupaj z dekleti, ki premikajo meje v ženskem profesionalnem kolesarstvu tako v Sloveniji kot širše, se veseli vseh prihajajočih dirk in ne dvomi v uspehe ekipe v letošnji, zanje že tretji tekmovalni sezoni.

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.