LJUBLJANA IN REGIJA OSREDNJA SLOVENIJA SE PREDSTAVLJATA NA SEJMU NATOUR ALPE-ADRIA: TURIZEM IN PROSTI ČAS

LOGO TURIZEM LJ 22    LOGO GR     logo zelena lj

 

LJUBLJANA IN REGIJA OSREDNJA SLOVENIJA SE PREDSTAVLJATA NA SEJMU

NATOUR ALPE-ADRIA: TURIZEM IN PROSTI ČAS

 

Turizem Ljubljana bo med 27. in 30. januarjem na sejmu Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču predstavil turistično ponudbo Ljubljane in regije Osrednja Slovenija. Glavne teme predstavitvenega prostora bodo aktivnosti v okviru Zelene prestolnice Evrope 2016 ter kulinarična in športno-aktivna ponudba. Predstavila se bosta tudi kulinarična projekta Okusi Osrednje Slovenije in Okusi Ljubljane.

 

LOGO OKUSI LJUBLJANE 1 LOGO OKUSI LJUBLJANE

 

Podoba predstavitvenega prostora bo vključno z animacijo, promocijskim regijskim gradivom, dnevnimi nagradnimi igrami ob 12. in 16. uri, zanimiva in privlačna. Prisotni bodo predstavniki agencij za kulinarične in športne ture Roundabout, Slovenia Explorer in Iška Adventure, Avantcar, študentje BIC, Srce Slovenije, predstavniki iz drugih turističnih krajev v regiji, predstavnica RRA LUR, Timing Ljubljana in informatorji iz Ljubljane.

 

Zelena ljubljana

 

Največja pozornost bo namenjena predstavitvi Ljubljane kot nosilke naziva Zelena prestolnica Evrope 2016. Odkar je ljubljansko mestno jedro zaprto za motorni promet, je vzdušje v mestu še bolj sproščujoče in vabi k sprehajanju ali posedanju na nabrežjih Ljubljanice. Poleti se pod krošnjami dreves v izbranih mestnih parkih že deset  let odvija izjemno priljubljena Knjižnica pod krošnjami. Obiskovalci jo opišejo kot eno najprijetnejših izkušenj v Ljubljani, zato jo bomo poustvarili tudi na sejmu.

 

FOTO KNJIŽNICA - KROŠNJE

 

Tradicionalne Ljubljanske jedi, zbrane v brošuri Okusi Ljubljane, bodo predstavili študenti Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC). Obiskovalci bodo lahko poskusili zelene smutije (sadno-zelenjavne napitke) in pehtranovo potico.

 

OKUSI LJ PEHTRAN POT. fmpgtmp_0zsxpn

 

V sklopu predstavite regije Osrednja Slovenija se bodo predstavile občine Vrhnika, Ig, in Brezovica ter Dol pri Ljubljani, Domžale, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Šmartno pri Litiji in Trzin, ki na trgu nastopajo tudi pod znamko Srce Slovenije. Kulinariko regije Osrednja Slovenija bodo predstavili Gostilna Jezero iz Podpeči, gostilna Narobe iz Trzina in gostilna Furman iz Lukovice, poskusili pa boste lahko tudi vrhniške štruklje in Cankarjevo kavo iz Vrhnike.

 

FOTO CANKARJEVA KAVA 1

 

V sklopu športne ponudbe bodo predstavljene športne aktivnosti in prireditve v letošnjem letu. Poudarek bo na največjem množičnem športnem dogodku v Sloveniji – 21. Ljubljanskem maratonu, predstavljen pa bo tudi portal za pohodništvo Gremo na pot in ostala športno-aktivna ponudba v regiji Osrednja Slovenija.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.