LJUBEZEN OD A DO Ž – POGOVORI O PARTNERSKIH ODNOSIH, 13. 2. AUSTRIA TREND HOTEL LUBLJANA

 

 

LJUBEZEN od A do Ž

Največja slovenska konferenca o ljubezni in partnerskih odnosih

13. februarja 2016 OB 13.00 , Austria  Trend hotel, Dunajska 154. Ljubljana

FOTO A-B LJUBEZEN

 

Ljubezen od A do Ž– predavanja

 

 

LUKA KOGOVŠEK

Ljubezen v dobi interneta

Direktor portala Ona-on.com nam bo na podlagi 15 let izkušenj delovanja tega portala predstavil, kako učinkovito je spoznavanje na spletu in na spoznavnih dogodkih za samske.

Na tem največjem slovenskem spoznavnem portalu se je do zdaj spoznalo že več kot 15.000 parov, prikazal pa nam bo študije najboljših praks in primere uspešnih parov.

 

ZORAN MILIVOJEVIĆ

Paradoks ljubezni

Idealna ljubezen je naša fikcija. Zadnjih 50 ali mogoče celo 100 let je zahod bombardiran s fiktivno predstavo o ljubezni, ki prinaša veliko srečo. Ljudje poskušajo filmske scenarije uresničiti v svojem življenju. Na različne načine se trudijo poiskati nekoga, s komer bi lahko v realnosti zaživeli tako, kot so videli živeti par v filmu. Ampak življenje ni film in zato so takšni poskusi večinoma obsojeni na neuspeh. Paradoks tega je, da ljudje zamenjajo čustvo zaljubljenosti, ki ni naravno čustvo, za čustvo ljubezni.

 

Dr. VERONIKA PODGORŠEK

Niso vsinezvestiserijski prešuštniki

Slikovito bodo predstavljene različne življenjske zgodbe posameznikov in parov, ki bodo pokazale različne tipe nezvestobe in vzroke zanjo. Spoznali bomo, da vsebuje pojem biti nezvest veliko različnih obrazov in da se prestopki med seboj zelo razlikujejo, čeprav so poimenovani enako.

 

Dr. SANJA ROZMAN

Iskanje »prave« ljubezni

Odrasli iščemo in prepoznamo kot »pravo« ljubezen v osebi, ob kateri se počutimo podobno, kot smo se ob starših v primarni družini. Če je bilo za vzdušje v primarni družini značilno, da so bili odnosi čustveno togi in kaotični (kakršni so navadno v alkoholni družini), navadno v odraslosti poiščemo partnerja, ki je potencialni zasvojenec. Usoda se ponavlja, ker travma ni razrešena.

 

MANCA RAZBORŠEK

Avtentično partnerstvo

Toksična razmerja so tista, ki nam ne omogočajo več rasti in v življenju največkrat nismo dobili pravih navodil, kaj storiti, kadar se znajdemo v takšnem razmerju. V razmerjih se namreč odprejo vse naše rane, šibkosti in ranljivost, kako z njimi pa se naučimo z izkušnjami, s poizkušanjem ter učenjem iz napak. Zato so danes partnerstva na tako težki preizkušnji. Ker se je težko soočiti s svojo lastno senco, ker je težko pogledati v svojo klet (podzavest) in se soočiti s samim sabo. Šele, ko odvržemo vse maske ter sprejmemo svojo senco in zaobjamemo sebe v celoti, se začne ustvarjanje novega, avtentičnega partnerstva. Na tem potovanju iz toksičnih v avtentične odnose gremo skozi različne stopnje razvoja in različne oblike partnerstva, da bi na koncu lahko zaživeli v partnerstvu, ki nas podpira in nam omogoča da osebnostno in duhovno zorimo, ko postajamo ustvarjalci lastnega življenja.

Skozi predavanje se na bo predstavilo, kako prepoznati, da se nahajamo v toksičnem partnerstvu, kdaj je potrebno takšno partnerstvo zapustiti in kateri koraki so potrebni, da dosežemo stopnjo avtentičnega partnerstva.

 

BRUNO ŠIMLEŠA

Kako biti srečen v ljubezni?

Bruno Šimleša nam bo pomagal odgovoriti na večni vprašanji– Kako razviti ljubezen do sebe, da bi lahko razvili ljubezen proti drugim? Kako pritegniti partnerja, ki bi nas imel rad take, kot smo.

 

MILENA MIKLAVČIČ

Kaj bi morali vprašati svojestare starše, pa jih nismo?

Kaj vemo o intimnih trenutkih babic in dedkov? Kakšna je bila ljubezen, ki je, če sploh je, zagorela med moškim in žensko? Kakšen je bil njun odnos do spolnosti, kako je potekal spolni akt? So bili predniki zaradi neumivanja res packi? Koliko je bilo nekoč homoseksualnosti, pedofilije, zoofilije? Incestov, morda? Je res, da se s travmami, ki so se nezavedno in brez besed prenašale iz roda v rod, spopadajo tudi sodobne ženske? Priznamo ali ne, da nam je v 21. stoletju res še vedno rahlo nelagodno, kadar govorimo o svoji spolnosti in spolnosti svojih staršev?

 

VESNA V. GODINA

Ljubezen v potrošniški družbi

Dandanes je žal največji trg naša nezmožnost, da bi v zasebnem življenju prišli do zadovoljitve – tako se vsak dan srečujemo s potrošništvom, ki nam z vseh strani ponuja zdravje, seks, lepoto, ljubezen – področja, ki ponujajo neskončne možnosti. A da bi vse to postalo trg, mora najprej postati vrednota – bolj ko se trudimo biti srečni in izpolnjeni, manj smo zares srečni, saj je stvar tako postavljena. Če bi bili namreč srečni in zadovoljni, bi se ta trg zaprl,kar pa ni v interesu kapitala.

Bojimo se, da ne bomo dosegli popolne ljubezni, ker je to vrednota, ki so nas je naučili – brez srečne ljubezni ni srečnega življenja. A vzorce svoje sreče iščemo v hollywoodskih filmih, ljubezenskih romanih, romantičnih nanizankah. Hitro pa lahko ugotovimo, da se resnica precej razlikuje od filma in da velikokrat zaradi nerealnih pričakovanj in idealov, ki jih gojimo v svojih glavah, propadajo solidne partnerske zveze.

 

 

EDVARD KADIČ

Zapeljevanje, moška energija in samozavest

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo, pravi, da je alfa moški čedalje bolj iskani vzor delovanja v zasebnem in poslovnem svetu. Moška energija pomeni usmerjenost navzven, akcijo, fokus, samozaščitno delovanje in prevzemanje odgovornosti. Zdaj ni več dovolj biti samozavesten, ampak je treba to znati ustrezno pokazati tudi navzven.

 

TANJA KOCMAN

Najti pravega ali Čakajoč Godota

Tanja Kocman nam bo na humoren način in iz lastnih izkušenj povedala, da je nekaj teorija, nekajpa praksa. In tudi,da se, kadar res najmanj pričakuješ, včasih kar konkretno načakaš.

 

Prodaja vstopnic: EVENTIM

Cena vstopnic:  19,00 eur

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.