Ameriška gospodarska zbornica – Amcham ima novo predsednico

AmCham_LOGO_RGB   AMCHAM BusinessBridge-logo

 

15. septembra je potekala Redna generalna skupščina Ameriške gospodarske zbornice –  AmCham Slovenija, že 17 po vrsti. Člani ste izvolili novo predsednico AmCham Slovenija, to je postala Nevenka Kržan, senior partnerka KPMG. Izvoljeni pa so bili tudi novi člani Sveta guvernerjev, to so postali Julij Božič, izvršni direktor IBM Slovenija, Agata Jakončič, izvršilna direktorica optimiziranja in upravljanja dobave zdravil za Evropo in Kanado Merck Sharp & Dohme in Robert Trnovec, generalni direktor Microsoft Slovenija.

AMCHAM -  2

Novo izvoljena predsednica AmCham Slovenija Nevenka Kržan je v svoji predstavitvi poudarila, da je izjemno počaščena, da ima možnost kandidirati za predsednico, saj je AmCham Slovenija glas mednarodne poslovne skupnosti v Sloveniji in si prizadeva za izboljšanje delovnega in življenjskega okolja v Sloveniji, poleg tega je dodala: »pozitivna energija bo moje vodilo.«

AMCHAM - PREDSEDNICA   Nevenka Kržan

Nevenka Kržan je dobila izjemno podporo članstva, in sicer 98%, in tako postala nova predsednica AmCham Slovenija. Novoizvoljeni člani Sveta guvernerjev so dobili naslednjo podporo članov, ki so imeli volilno pravico: Julij Božič 75%, Agata Jakončič 89% in Robert Trnovec 78%, so ob svoji predstavitvi med drugim poudarili, da ima Slovenija veliko potencialov in znanja, vendar se moramo odločiti kakšna naj bo Slovenija leta 2030 in predvsem sodelovati, da bomo lahko dosegli premike in preboje.

AMCHAM - AJŠA   Ajša Vodnik

Mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, je predstavila delo zbornice v preteklem letu, med dogodki, ki smo jih od septembra 2014 do septembra 2015 organizirali več kot 50, še zlasti izstopajo AmCham Poslovni zajtrki, ki imajo že 13 letno tradicijo in odpirajo najpomembnejše teme za mednarodno poslovno javnost ter beležijo odlično obiskanost, projekt Partnerstvo za spremembe, akcijo Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva in seveda program AmCham Young ProfessionalsTM.

Več o dogodkih si lahko ogledate tukaj.

AMCHAM -  1

Vida Dolenc Pogačnik, namestnica direktorice, se je zahvalila več kot 200 strokovnjakom, ki prostovoljno delujejo v 10 komisijah in 3 delovnih skupinah. Predstavila je tudi njihove dosežke v enem letu in brošuro Za bolj konkurenčno poslovno okolje v Sloveniji, ki so jo letos pripravile AmCham komisije s konkretnimi predlogi Vladi RS.

Več o delu komisij si lahko ogledate tukaj.

 

American Chamber of Commerce – AmCham Slovenia

Dunajska 156, WTC, 1000 Ljubljana, Slovenia

Phone: +386 8 205 13 50

Member of the AmChams in Europe Network

www.amcham.si

 

AMCHAM BusinessBridge2015_banner

 

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.