Letošnja dobitnica priznanja Pomladni veter je Jana Tolja

Letošnja dobitnica priznanja Pomladni veter je Jana Tolja

Letošnja dobitnica priznanja Pomladni veter je Jana Tolja

15. aprila je na 2. konferenci MSP za mala in srednja podjetja s sloganom Več kisika podjetniškemu ognju, priznanje za izjemne dosežke na področju spodbujanja podjetništva prejela Jana Tolja, svetovalka župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča.

Priznanje Pomladni veter, ki ga enkrat letno podeljuje Podjetniško trgovska zbornica posameznikom, podjetjem in drugim organizacijam za njihov pomemben prispevek pri spodbujanju podjetništva in zdravega podjetniškega okolja v Sloveniji je nagrajenki slovesno izročil predsednik vlade Miro Cerar.

Inovativno zgodbo sodelovanja in povezovanja različnih akterjev tako na državnem kot paradržavnem nivoju ter podjetji je vzklila iz lokalne skupnosti in se je nadaljevala v mednarodno razsežnost. S pomočjo projekta TCM (Town center managemnet) je Jana Tolja dosegla, da je Koper danes edina občina v Sloveniji, ki velja za primer dobre prakse mestnega marketinga in sodelovanja različnih deležnikov, ki so za tako uspešen projekt nujno potrebni.

Razvoj ladijskega turizma v Kopru je namreč poleg turizma pospešil tudi trgovino na drobno in kot so zapisali v obrazložitvi priznanja, Jana Tolja širi veter podjetništva v ves slovenski prostor. Projekt ima prihodnost in ni muha enodnevnica.

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.