Slovenski plesalci The Artifex gostje največjega svetovnega plesnega dogodka

Plesalci slovenske plesne skupine The Artifex, evropski in svetovni prvaki (hip hop, street show, show dance in step), se na vabilo največje plesne organizacije na svetu, World of Dance (WOD), kot prvi Slovenci, predstavljajo s samostojnim projektom, med 4. in 6. aprilom 2015, v Grenoblu, Francija. Organizatorji WOD-a so na svojem Youtube kanalu že objavili uvodni video plesnega projekta The Artifex, ki nosi naslov »Lose Yourself«.

 

World of Dance je največja plesna organizacija na svetu, ustanovljena leta 2008, s sedežem v Kaliforniji. Plesno tekmovanje World of Dance Tour je letni dogodek, na katerem tekmujejo in se predstavljajo izključno povabljene plesne skupine. Gre za tekmovanje med vrhunskimi izvajalci in priznanimi koreografi uličnih plesov. Kvalifikacijska tekmovanja potekajo v 14 mestih ZDA, Kanade in Evrope. Naslednje kvalifikacijsko tekmovanje, na katerem se predstavljajo plesalci skupine The Artifex, med 4. in 6. aprilom 2015, gosti francoski Grenoble, finalno tekmovanje pa že tradicionalno poteka v Los Angelesu, ZDA.

wod

Plesalci slovenske plesne skupine The Artifex so prvi plesalci iz Slovenije, katerim je ponujena priložnost, da se na vabilo WOD-a, predstavijo med najboljšimi svetovno priznanimi plesalci in koreografi. »Povabilo na nastop smo prejeli že leta 2013, torej dejansko dve leti pred dogodkom. Pred tem pa smo se že dvakrat udeležili tekmovalnega dela WOD-a na Nizozemskem.« Razlaga Tadej Premk in dodaja, da se bodo plesalci The Artifex v francoskem Grenoblu predstavili »v drugačni luči, kot jih pozna slovenska javnost«.

Če je vrhunska predstavitev v okviru oddaje Slovenija ima talent pomenila vstopnico v slovenski prostor sveta plesa in zabave, potem priložnost nastopa v okviru prireditve WOD 2015 pomeni vstopnico v svet plesa in zabave na svetovni ravni. »Razvijamo celoten ‘show’, ki bo imel začetek in konec, svojega kostumografa in avtorsko glasbo.«, razlaga Tadej Premk.

Uvodni video plesnega projekta skupine The Artifex nosi naslov »Lose Yourself«, organizator WOD-a ga je že objavil na svojem Youtube kanalu.

The Artifex 2015 (2)

Nikola Janusic Photography

V okviru svetovnih letnih plesnih dogodkov World of Dance Tour, so se, na vabilo organizatorja do sedaj predstavila številna svetovna imena plesnega in koreografskega sveta, med njimi brata Les Twins, ki sta plesala ob boku ameriške pevske R&B ikone Beyoncé Knowles, nominiranec za nagrado Grammy 2011, Ryan Leslie, ameriški glasbenik in producent, večkrat nagrajeni plesalec in koreograf alžirsko-francoskega porekla, B-Boy Lilou, ki je nastopal v videu glasbene skupine Chemical Brothers’s, filmu StreetDance 2 in plesal ob boku legendi Madonni, na turneji MDNA Tour, Deydey, francoski plesalec in koreograf, ki je sodeloval z glasbenimi ikonami kot so Martin Solveig, Katy Perry in Madonna, ter mnogi drugi.

 

Author: Tina Drolc

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.