Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas

Gospodarsko razstavišče (GR) v Ljubljani, med 28. in 31. januarjem, že tradicionalno vabi na osrednjo turistično prireditev v regiji, sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran vključuje turistično ponudbo regije pa tudi bolj oddaljenih destinacij. Na njem se predstavlja 330 turističnih ponudnikov iz 12 držav. Letošnji poudarek sejma je na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi predstavitvenimi tečaji bo popestrila še komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive. 

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Javne agencije Spirit Slovenija, turističnih agencij do Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana, Združenja turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin, tudi v zamejstvu, kot sestavni del turistične ponudbe.

Predstavljajo se tudi tuje destinacije od daljne Indije do turističnih ponudnikov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Vojvodine, Nepala, Grčije in Tunizije.

Obiskovalce po sejmu usmerjajo posebne ikone, ki ponazarjajo štiri najbolj prepoznavne tipe turista: t. i. počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Organiziranim skupinam pa so na voljo turistični vodniki. Sejem je križišče in stičišče za številna strokovna srečanja in predstavitve. Že tradicionalno se na njem srečujejo turistični novinarji Fijet in Združenje turističnih vodnikov Slovenije. Bogat program obsega prek 50 različnih dogodkov: spremljevalni program sejma.

Author: Tina Drolc

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.