Slovenski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik, odprl vrata mladim podjetniškim idejam

6. januarja 2015 je v Ljubljani svoja vrata široko odprl Slovenski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik, ki je bil nedavno izbran med deset najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu. Ob prisotnosti predsednika države je Ustvarjalnik prerezal trak novih prostorov, katere mu je odstopilo podjetje Kompas MTS. Ustvarjalnik z vsemi svojimi aktivnostmi nudi priložnost mladim, da se naučijo, kako iz svojih veščin ustvariti vir prihodka. Namen peskovnika je, da mladim pomaga uspešno izpeljati njihov prvi projekt.

Mlada ekipa Ustvarjalnika, ki na srednjih šolah po vsej državi zadnjih pet let organizira podjetniške krožke, obljublja odprta vrata vsakomur, ki ima zanimivo idejo, pa bi jo želel izpeljati, ali pa to idejo še išče.

Srednješolec se ne more takorekoč nikjer naučiti, kako dejansko poiskati poslovno idejo in jo potem izpeljati. V podjetniškem peskovniku bodo mladim na razpolago vsa potrebna sredstva in pomoč mentorjev, da bodo lahko mladi razvijali svoje prve ideje. “Prispodobo peskovnika uporabljamo, ker želimo, da je to prostor za sproščene prve poskuse, ki bodo nekoč kasneje temelji za uspešen posel,” ob otvoritvi pojasnjuje Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika.

Prostore je predal njihovemu namenu predsednik države, Borut Pahor, ki je mlade mlade izzval da “so radovedni, pogumni in odločni ter da iščejo poti izven ustaljenih vzorcev. V vas vidim navdih, ste kot vihar, ki lahko razpiha prah, ki se je polegel na ustvarjalnost v teh časih.”

“Brez Ustvarjalnika dvomim da bi mi uspelo. Tukaj sem dobil vsa dejansko potrebna znanja, kontakte, nasvete, prostor in pomoč da sem svoj projekt uresničil” je o pomenu Ustvarjalnika povedal Jernej Pangeršič, naš član in prvi Slovenec, ki je bil sprejet na prestižno Univerzo Watson v Združenih državah Amerike.

Podjetništva se ne da naučiti drugače, kot v praksi, zato Ustvarjalnik mlade vabi, da obiščejo katerega od prihajajočih dogodkov. Prvi bo že konec januarja, vsakoletni podjetniški vikend, na katerem bodo mladi v enem koncu tedna od začetne ideje do produkta pripeljali svoje poslovne zamisli in jih predstavili vlagateljem.

Author: Tina Drolc

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.