EKIPI BTC CITY LJUBLJANA USPEŠNI NA DIRKAH PO LUXEMBOURGU – BUJAKOVA OSVOJILA 3. MESTO IN NA KITAJSKEM – IAKOVENKOVA ODLIČNA TRETJA V KONČNI RAZVRSTITVI

LOGO BTC KOLESARKE 2018

V Luxembourgu se je včeraj s prologom otvorila tri dnevna dirka Festival Elsy Jacobs. Lansko leto je Bujakova tu generalno zasedla drugo mesto. Za ekipo Btc City Ljubljana v Luxembourgu nastopajo Polona Batagelj, Eugenia Bujak, Urša Pintar, Maaike Boogard in Urška Bravec. Uvodni prolog je bil dolg 2,8 km na tehnično zahtevni trasi, najhitreje ga je odpeljala Lisa Klein, predstavnica ekipa Canyon Sram. Eugenia Bujak je prolog končala na 21.mestu z osmimi sekundami zaostanka za vodilno. Danes je sledila 98 kilometrska etapa Steinfort- Steinfort.

 

FOTO BTC KOLESARKE LUXEMB 1 Eugenia Bujak

Medtem je drugi del ekipe BTC City Ljubljana na Kitajskem, kjer je Anastasiia Iakovenko danes zasedla odlično 3. Mesto na dirki Tour of Chongming Island, ki je del serije World Toura. Iakovenkova je generalno trenutno na tretjem mestu. Pred kolesarkami je jutri še zadnja ravninska etapa.

Rezultati  Festival Elsy Jacobs, prolog:

 1. Klein Lisa (Canyon Sram) 4:00
 2. Pieters Amy (Boels Dolmans)
 3. Ludwig Cecilie (Cervelo Bigla) +0:01
 4. Bujak Eugenia +0:08
 5. Batagelj Polona +0:14
 6. Boogaard Maaike +0:17
 7. Bravec Urška +0:25
 8. Pintar Urška +0:34

EUGENIA BUJAK OSVOJILA ODLIČNO TRETJE MESTO

Ekipa Btc City Ljubljana nadaljuje vikend z odličnimi uvrstitvami. Na dirki po Luxembourgu se je danes odvijala etapa v dolžini 98 km. Dirka je potekala v okolici Steinforta na trasi s tremi gorskimi cilji, članice ljubljanske ekipe so bile ves čas v ospredju glavnine. V zaključnem spirntu se je odrezala Bujakova in zasedla tretjo mesto ter njene prve stopničke v letošnji sezoni. Pridobila je tudi bonifikacije in je trenutno generalno na 8. mestu. Etapo je dobila domačinka Christine Majerus, lansko letna zmagovalka. Dirka se bo zaključila jutri z  najtežjo 111 km etapa Garnich-Garnich.

Rezultati 1. Etape:

 1. Majerus Christine (Boels Dolmans) 2:30:10
 2. Ryan Alexis (Canyon- Sram)
 3. Bujak Eugenia (Btc City Ljubljana)
 1. Batagelj Polona
 2. Boogaard Maaike
 3. Pintar Urša
 4. Bravec Urška +1:07

 

LOGO BTC KOLESARKE 2018

 

USPEŠNA DIRKA NA KITAJSKEM ZA EKIPO BTC CITY LJUBLJANA – ANASTASIA  IAKOVENKO OSVOJILA ODLIČNO 3. MESTO

Na Kitajskem otoku Chongming (Shangai) se je odvijala zadnja etapa dirke World Toura, Tour of Chongming Island. Po včerajšnjem begu presenečenja so najboljše ekipe Ale Cipollini, Mitchelton-Scott, Cylance Pro napovedale hud boj včerajšnjim udeleženkam bega. Pričakovala se je zelo hitra dirka, saj na dirki nastopajo vse najboljše šprinterke na svetu. Vendar, ker so bile vse manjše ekipe zadovoljne s pobegom v drugi etapi so se vsi športni direktorji veselili uspehov svojih tekmovalk in zato bili složni pri ohranjanju prvih petih pozicij v generalni razvrstitvi. Tako tudi najboljšim ekipami ni uspelo v zadnji etapi razbiti skupine in kljub temu, da so streljali z najmočnejšimi topovi je v cilj prikolesarila skupina v kateri je bila najmočnejša Kristen Wild. V zadnji etapi tako ni prišlo do sprememb in ekipa BTC City Ljubljana se lahko veseli prvih stopničk v letošnji sezoni.

FOTO BTC KOLESARKE KITAJSKA 2018 2 podium generalno

Rezultati generalno:

 1. Becker Charlotte (Hitec Products) 8:45:55
 2. Malseed Shannon (Team Tibco) +0:05
 3. Iakovenko Anastasiia (BTC City Ljubljana) +0:08
 1. Radotić Mia +1:25
 2. Pavlukhina Olena +1:25
 3. Lechner Corinna +1:25
 4. Žigart Urška +1:25
 5. Elsner Tanja +1:25

Poroča:

Urša Pintar

FOTO BTC URŠA PINTAR

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.