DAN PRIHODNOSTI V BTC CITYJU LJUBLJANA – PETEK 27. APRILA 2018

PRIHODNOST BTC

Dan prihodnosti v BTC Cityju Ljubljani

Na praznični petek, 27. aprila 2018, družbi BTC in AV Living Lab organizirata Dan prihodnosti v BTC Cityju Ljubljana. Dogodek bodo zaznamovali avtonomna vožnja, električna mobilnost in predstavitev novega plačilnega sistema EliPay, ki omogoča plačevanje s kriptovaluto v fizičnem svetu.

Na dogajanju, ki bo odprto za javnost, se bodo obiskovalci lahko prvič na slovenskih tleh popeljali s samovozečim vozilom Navya na krožno vožnjo po Ameriški ulici. Sprehodili se bodo lahko po razstavnem prostoru, kjer bodo svoje novosti med drugih predstavljali: BTC City, Eligma, AMZS, Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Magna Steyr in Policija. Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi avtonomna vozila BMW, Audi in Mercedes. Predstavljen bo še nov plačilni sistem EliPay, ki omogoča plačevanje s kriptovaluto v fizičnem svetu, AV Living Lab in Navya pa bodo podpisale pismo o nameri.

Dogajanje se bo nato nadaljevalo s protokolarnim delom za povabljene. Dogodek bodo obiskali visoki domači in tuji politični predstavniki ter gospodarstveniki. Med njimi bodo: evropska komisarka za mobilnost in promet mag. Violeta Bulc, evropski komisar za proračun in človeške vire Günther H. Oettinger (TBC*) in predstavnik Republike Slovenije. V družbi gostiteljev Jožeta Mermala, predsednika uprave družbe BTC, in Daniela Avdagiča, direktorja družbe AV Living Lab, bo uradno zaživelo živo učno okolje za razvoj sodobnih tehnologij AV Living Lab v BTC Cityju Ljubljana.

Dan prihodnosti v BTC Cityju Ljubljana poteka v sklopu TEN-T Days 2018, ki je največji in najbolj pomemben dogodek v Evropi na področju pametne, trajnostne in varne mobilnosti in ga med 25. in 27. aprilom 2018 v Ljubljani organizira Generalni direktorat za mobilnost in promet Evropske komisije. Dogodek je odraz priznanja organizatorjem, da na slovenskih tleh v BTC Cityju Ljubljana razvijajo infrastrukturo, ki je napredna in primerna za testiranje tehnologije za mobilnost prihodnosti.

Več na: www.btc-city.com/danprihodnosti.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.