KOLESARKE BTC CITY LJUBLJANA ODHAJAJO NA SVETOVNO PRVENSTVO V CESTNEM KOLESARSTVU NA NORVEŠKO

LOGO BTC CITY KOLESARKE NOVI

 

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana na Svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu

Na bližajočem se Svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki bo med 17. in 24 septembrom v norveškem Bergnu bo ponovno nastopila tudi profesionalna ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana v postavi Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Hanna Nilsson, Maaike Boogaard, Polona Batagelj in Urša Pintar. Start ekipne vožnje bo v nedeljo 17.09. od 12.00 ure dalje, preizkušnja je dolga 42 kilometrov.

 

Ekipa se je v letošnjem letu izkazala z odličnimi uvrstitvami na cestnih dirkah v ženskem World Touru. V ekipnem kronometru pa so bili dosežki nekoliko slabši od lanskih zaradi izgube treh kronometristk iz lanskega leta. Zato so tudi pričakovanja na bližajočem Svetovnem prvenstvu nekoliko nižja. Realno ekipa pričakuje uvrstitev med 12. in 14. mestom. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Dohi je ekipa zasedla sedmo mesto, kljub smoli s počenimi zračnicami.

Kaj pa bo ekipa pokazala na nedeljski preizkušnji po naporni vendar uspešni sezoni ne moremo natančno napovedati. Dekleta zagotavljajo, da se bodo tako kot vse dirke do sedaj potrudila maksimalno. Želijo si samo, da bi tokrat dirka minila brez smole, ki je bila prisotna v obliki »defektov« na vsaki preizkušnji do sedaj.

Dirko si v nedeljo lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu na mednarodnem športnem TV kanalu Eurosport 1.

Več informacij o trasi Svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu na povezavi: https://bergen2017.no/courses/team-time-trial

Družba BTC je generalni pokrovitelj profesionalne ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana.

Poroča:

Urša Pintar

FOTO URŠA PINTAR 2

Author: Admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.