BTC CITY LJUBLJANA ODPRL AMERIŠKO PODRUŽNICO ABC POSPEŠEVALNIKA

btc logo               LOBO BTC ABC 2

 

ABC pospeševalnik z odprtjem podružnice v Silicijevi dolini gradi most med Ljubljano in San Josejem

 

 FOTO BTC ABC USA 11

Odprtje ABC Global Home, Silicon Valley v soboto, 24. septembra 2016, v meki podjetništva in inovacij odpira možnosti za tesnejše povezovanje Ljubljane in San Joseja. Ob robu otvoritve te ameriške podružnice ABC pospeševalnika v BTC Cityju Ljubljana, ki evropskim startupom omogoča dostop do Silicijeve doline, je Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC predlagal pobratenje mest. Sam Liccardo, župan svetovne prestolnice tehnologije, je predlog pozdravil in s tem izkazal namero za sodelovanje obeh mest.

 FOTO BTC ABC USA 12

ABC Global Home, Silicon Valley pomeni globalno širitev ABC pospeševalnika v BTC Cityju Ljubljana, katerega soustanoviteljica je družba BTC, potem ko se je julija letos odprla evropska podružnica Venture Gates v nemškem Münchnu. Odprtja ABC Global Home, Silicon Valley na 1.200 kvadratnih metrih površin se posebej veselijo start-up podjetja iz Evrope, ki že imajo uveljavljen produkt in iščejo večje vlagatelje. Hkrati nova podružnica v Silicijevi dolini predstavlja priložnost za povezovanje Slovenije in njenega glavnega mesta s tem tehnološko naprednim območjem.

FOTO BTC ABC USA 6

Nov dom startupov v Silicijevi dolini so slavnostno otvorili Dejan Roljič, ustanovitelj ABC pospeševalnika, podjetnica Ana Lukner in Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC. Slednji je izpostavil, da je bilo odprtje ljubljanskega ABC pospeševalnika pred letom in pol z vidika družbe BTC tesno povezano z graditvijo inovativnega mesta BTC City Ljubljana. ABC pospeševalnik se je najprej uveljavil na ravni Slovenije, kasneje Evrope, sedaj pa tudi na globalni ravni.

 FOTO BTC ABC USA 3

Postopna širitev in mednarodna uveljavitev ABC pospeševalnika prinaša novo dimenzijo ne le BTC Cityju, temveč tudi širše, meni Mermal: »ABC Global Home, Sillcon Valley prinaša veliko dobrega za Ljubljano in Slovenijo. Tako se je porodila ideja o pobratenju slovenske prestolnice in svetovne prestolnice tehnologije. Mojo pobudo o tesnejšemu sodelovanju na ravni mest je z naklonjenostjo sprejel Sam Liccardo, župan San Joseja, in s svojim soglasjem naredil korak v smeri tesnejšega povezovanja Ljubljane in San Joseja kot centra najhitrejšega razvoja globalnih inovacij.«

 FOTO BTC ABC USA 4

Dogodka se je udeležilo okoli 200 gostov iz vrst politike, gospodarstva in akademske sfere, med katerimi so bili Boris Koprivnikar, podpredsednik vlade in minister za javno upravo,Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko in podžupanja San Joseja Rose Herrera ter Jure Leskovec, podjetnik in profesor na Univerzi Stanford. V svojih odzivih so gostje pozdravili ABC Global Home, Silicon Valley, saj ta Sloveniji in perspektivnim startupom omogoča razvoj.

FOTO BTC ABC USA 5

S soustanovitvijo ABC pospeševalnika in podjetniškega vozlišča ABC Hub je družba BTC ljubljanski BTC City uveljavila kot inovativno mesto. Z graditvijo poslovne kulture na inovativnosti, ustvarjalnosti in nenehni dinamiki ter kreiranju priložnosti za sedanjo in prihodnje generacije družba BTC nadaljuje svoj razvoj. S tem uresničuje vizijo, da skladno s Strategijo razvoja družbe do leta 2020 postane družba odprtega dialoga.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.