VINAKRAS SEŽANA IMA PRENOVLJENO VINSKO KLET

FOTO VINAKRAS 1PEM

Otvoritveni trak tako prerezali (od leve Proti Desni): Direktor Vinakrasa Marjan Colja, Kmetijski minister Dejan Židan je v predsednik zadruge Egon Rebec.

Ne le ZA zadrugo, obnova JE pomembna ZA celoten Kras, se JE večkrat slišalo 26.8. na odprtju novih v obnovljenih prostorov sežanske zadruge Vinakras. Na otvoritvi JE spregovoril tudi Kmetijski minister Dejan Židan, Ki JE povedal, da JE vojna ZA teran pri koncu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SEŽANA  :  “Na začetku Tega boja SMO Bili osamljeni. Niste imeli popolne podpore slovenskih vinarjev, “ JE v svojem govoru povedal minister Dejan Židan . Tudi politične podpore sprva NI Bilo. “V TEM Casu nam JE KAV večjim državam dokazati, da JE grožnja teranu tudi grožnja njihovim interesom, ” se JE ŠE spomnil Židan. Večina obnovljenih prostorov JE namenjena turističnemu razvoju, na katerega stavijo v zadrugi. “Z današnjim dnem tako Predvideni študijski rezultati, Ki SMO si Jih zastavili Pred devetimi leti, končno izpolnjeni,” JE povedal Direktor Marjan Colja , njegovo sporocilo JE Bilo oblačno: brez in turizma NI napredka .

Usmeritev zadruge podpira tudi his predsednik Egon Rebec , Ki JE prepričan, da JE na Edini Nacin, da obdelovalcem Vinogradov omogočijo Cene odkupa grozdja, e katerimi Bodo lahko ohranili obdelovalne povrsine na Krasu.

FOTO TERAN 1

Zadrugi JE čestital tudi Peter Vrisk , predsednik Zadružne zveze Slovenije. “V sloveniji imamo Kar nekaj uspešnih družinskih vinarjev, A Veliko Vecino grozdja ŠE Vedno odkupujejo zadruge,” JE povedal.

Župan občine Sežana Davorin Terčon JE poudaril, da JE obnova v zadrugi Vinakras pomemben Prispevek ZA celoten Kras v napovedal, da Bodo ŠE Naprej podpirali Razvoj kmetijstva v vinogradništva.

VIR: PETRA MEZINEC, Primorske novice

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.