SPREJEM OLIMPIJSKE REPREZENTANCE V BTC CITY LJUBLJANA

LOGO OKS ZŠZ      btc  logo         LOGO OI_ RIO 2016

 

S sprejemom olimpijske reprezentance Slovenije Rio 2016 v BTC Cityju Ljubljana, na katerem so ljubitelji športa pozdravili olimpijske junake iz Ria, je bil sklenjen slovenski projekt olimpijskih iger Rio de Janeiro.

 

FOTO BTC OI SPREJEM 1

V Riu ste ustvarili slovensko družino in vesela sem bila, da sem bila del nje. Ponesli ste glas in ime Slovenije v svet. Premagali ste izzive in šli naprej, tudi ko je bilo včasih zelo težko, tudi s podporo družin in trenerjev. Izzivov in stresa je bilo tudi veliko in včasih je glas trenerja zadonel v dvorani. Toda vaša smelost je bila porok za uspeh, ki je navdušil vse v Sloveniji. Hvala vam, da ste zmogli celotno pot, ki je bila potrebna za olimpijski nastop. Na ministrstvu bomo še naprej podpirali tudi šport mladih, da boste lahko dobili naslednike na naslednjih OI,” pa je povedala ministrica Maja Makovec Brenčič in vse povabila že na naslednje poletne OI čez štiri leta v Tokiu.

FOTO BTC OI SPREJEM 2

Olimpijska zmagovalka v judu Tina Trstenjak se je zahvalila premierju za sprejem ter mu podarila maskoto iger v spomin; enako sta storila srebrna iz Ria Vasilij Žbogar in prejela  –  tudi ministrica je iz njunih rok prejela Vinisciusa, prijazno maskoto iger v Riu.

Eno od prijetnejših opravil za olimpijce je bil javni sprejem v BTC Cityju, na katerem se je zbralo lepo število tistih, ki so želeli videti olimpijske junake, se z njimi fotografirati, jim stisniti roko. Medtem ko so se člani olimpijske reprezentance na prizorišče pripeljali z avtobusom, so se dobitniki olimpijskih kolajn v BTC City pred Dvorano A pripeljali v luksuznih Audijih – tako kot se za laureate spodobi. Ob prihodu slednjih je bilo med občinstvom čutiti še posebno energijo. V uradnem delu, neposredno ga je prenašala nacionalna televizija, smo se z besedo in sliko spomnili najbolj razburljivih trenutkov in največjih uspehov naših športnikov. Dobitniki kolajn so bili še posebej nagrajeni z nagradami, ki jih je zagotovil Olimpijski komite Slovenije s svojimi sponzorji. Zlata kolajna velja 20.000 eur, srebrna 17.500 eur, bronasta 15.000 eur. Trenerji medaljistov bodo prejeli 80% omenjenih zneskov. Morda med vsemi nagradami velja izpostaviti tisto, ki jo je namenil Telekom, sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije, najbolj zaslužni, da se je zgodila pa so vsi, ki so sodelovali v akciji Tvitajmo za naše. Olimpijskemu komiteju Slovenije je v sklopu omenjene akcije namreč predal ček v vrednosti 10 tisoč evrov, namenjen fundaciji mladih športnikov iz socialno ogroženih družin. Po več kot uri, ki je bila namenjena uradnemu delu, so se olimpijci družili z najbolj vnetimi oboževalci, marsikomu polepšali večer, ob koncu pa je temperaturo z enournim nastopom dvignil tudiMagnifico.

FOTO BTC OI SPREJEM 3

Končan je bil še en lep in pozitivno naravnan olimpijski dan!

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.