LJUBLJANA JE PRAZNIČNA IN BLEŠČEČA

 

 

LOGO TURIZEM LJ 00                LOGO MOL1

 

 

December v Ljubljani 2015 in silvestrovanja na prostem

 

 

V zadnjih dneh letošnjega leta se bo izpod Triglava v kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripeljal Dedek Mraz. Spremljali ga bodo plesalci, snežaki, medvedi, zajci ter druga bitja iz ljudskih pripovedk. Sprevod Dedka Mraza bo vsak dan do 30. decembra ob 17. uri krenil z Brega. Sprevod poteka po tradicionalni trasi s postanki pred Mestno hišo, na Prešernovem in na Kongresnem trgu. Na odru Kongresnega trga, kjer se bo med 18.00 in 18.30 na svoji poti ustavil tudi Dedek Mraz, si bodo otroci lahko ogledali izseke iz uspešnic Mini teatra:

 

FOTO SNEGULJČICA

28.12.: odlomek iz predstave Sneguljčica

 

FOTO VOLK IN KOZLIČKI

 

29.12.: odlomek iz predstave Volk in kozlički

 

FOTO PEKARNA MIŠ MAŠ

 

30.12.: odlomek iz predstave Pekarna Miš Maš

 

 

Vzdušje preteklih časov na mestnih ulicah in trgih bodo vsak dan od 16. do 19. ure pričarali lajnarji v tradicionalnih meščanskih nošah.

Do 30. decembra, pred Mestno hišo drobne želje vsako popoldne, med 17. in 21. uro, izpolnjuje Dobra vila, ki je projekt umetnika Zmaga Modica.

Do konca leta, bodo program na velikem odru, na Kongresnem trgu zaznamovali nastopi pevcev in skupin popularne glasbe:

 

FOTO MODRIJANI 2

 

  1. 12. Veseli svatje, Modrijani 29. 12. Begini, Ivan Zak

 

FOTO NINA PUŠLAR 2

 

  1. 12. Nina Pušlar, Vlado Kreslin in Mali bogovi

 

KRESLIN 1-IMG_0691-Kreslin-240x240

 

  1. 01. Sam’s Fever, San Di Ego

 

FOTO Ž. JOKSIMOVIĆ

  1. 01. Željko Joksimović

 

Na glasbenem odru, na Pogačarjevem trgu, se bodo zvrstili slovenski glasbeniki popularne in narodno zabavne glasbe:

  1. 12. Ansambel Gama, Tomaž Vrhovnik, Ansambel Tomaža Rota
  2. 12. Ansambel Bitenc, Eks´tra Band, Skupina Mladi gamsi

 

FOTO ZMELKOW

 

  1. 12. Ansambel Mladi godci, Ansambel Frančič, Ansambel Poljanšek Oder na Trgu francoske revolucije bo 30. 12. ob 20. uri gostil izvajalce rock glasbe: Extreme Smoke 57, Sweet Sorrow, Nina Bulatovix, New York Ska Jazz Ensemble in Zmelkoow.

Mesarski most bo vsak večer do 30. decembra prizorišče živahnih nastopov klovnov, žonglerjev, artistov in cirkusantov, tradicionalnega uličnega gledališča Ana Mraz. V četrtek, 31. decembra, bo praznično vzdušje Decembra 2015 v Ljubljani doseglo vrhunec s silvestrovanji na prostem na trgih v središču Ljubljane.

 

FOTO ANA MRAZ 3

 

Tudi letos se bo od 16. ure dalje na Kongresnem trgu odvijalo silvestrovanje za otroke. Družine z otroki, starimi do 10 let (ali kakšno leto več), bodo skupaj z Dedkom Mrazom in drugimi pravljičnimi junaki praznovali prihod novega leta. Ob 17. uri bodo otroci simbolično vstopili v novo leto.

Ob 21. uri se bodo pričela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Nastopili bodo Muff, Tabu in Učiteljice.

 

FOTO KLEMEN KLEMEN

 

Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe. Nastopili bodo Koala Voice, N‘toko, Klemen Klemen, 8 Bomb.

Silvestrovanje na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Nastopili bodo Manca Izmajlova, Samuel Lucas, HELP! – A Beatles Tribute.

Program silvestrovanja na Pogačarjevem trgu je namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Nastopili bodo Ansambel Petan in Face.

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil zeleno-bel ognjemet z Ljubljanskega gradu. Zelen bo tako barvno kot v prenesenem pomenu – rakete so namreč iz biorazgradljivih materialov. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Podroben program vseh prireditev v okviru Decembra 2015 v Ljubljani je na voljo v obeh ljubljanskih turističnih informacijskih centrih in na uradni spletni strani Turizma Ljubljana www.visitljubljana.com.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.