BOŽIČNI KONCERT ANJE BUKOVEC – ZORAN PREDIN, IGOR VIĆENTIĆ, 21. 12. OB 20 URI, UNIONSKA DVORANA LJUBLJANA

BOŽIČNI KONCERT ANJE BUKOVEC – ZORAN PREDIN, IGOR VIĆENTIĆ, 21. 12. OB 20 URI, UNIONSKA DVORAN LJUBJANA

 
ANJA BUKOVEC Z GOSTI 2015

z gosti

Zoran Predin, Igor Vićentić

 

 

FOTO ANJA BUKOVEC 1

 

21.12.2015 ob 20h, Unionska dvorana, Ljubljana

 

 

FOTO ANJA BUKOVEC 4

 

Program letošnjega novoletnega koncerta Anje Bukovec z gosti bo lahkoten in zabaven v duhu praznične klasike (Bachov Air, Brahmsovi trije Madžarski plesi, Schubertova Ave Marija, Debussyjeva Mesečin, Sveta noč idr.), etno in popularne glasbe ter največjih uspešnic Zorana Predina (Čakaj me, Mentol bombon, Zadnja večerja idr.). Vljudno vabljeni.

 

FOTO PREDIN 2
Letos se bo Anji Bukovec kot gost pridružil Zoran Predin; pevec, poet, romantik in avtor brezštevilnih uspešnic in pisec verjetno najbolj sočnih in včasih provokativnih besedil. Legendarni kantavtor, ki je v našem prostoru, na Balkanu in drugod poznan kot vir neskončne poetičnosti in melodičnosti. Član legendarne zasedbe Lačni Franz ter interpret in avtor brezčasnih hitov kot so Čakaj me, Ne mi dihat za ovratnik, Naj ti poljub nariše ustnice, Praslovan, Zadnja večerja, Okupatorka, Gate na glavo, Naša draga Lidija, Mentol bombon, Zarjavele trobente. Zoran Predin je leksikonsko ime popularne glasbe.

 

FOTO VIČENTNIČ

 

Glasbeni spekter bo obogatil tudi odlični pianist Igor Vićentić, ki je šolanje na londonskem Trinity Collegeu in izpopolnjevanje na Julliard School v New Yorku nadgradil kot profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Redni sodelavec vrhunskih domačih glasbenikov Mirjam Kalin in Marjana Lipovšek ter skupin Silence, Terrafolk in Laibach. Kot potomec nekdanjega skladatelja, dirigenta in ravnatelja ljubljanske SNG Opere Mirka Poliča nadaljuje družinsko tradicijo uspešnih glasbenikov.

Novoletni koncerti violinistke Anje Bukovec so vsebinsko in izvedbeno edinstveni, v kombinaciji sodelovanja z umetniki na prerezu med klasiko, teatrom, plesom in popom, pa vedno tudi butični in ekskluzivni. Z Anjo Bukovec so oder delili Janez Lotrič, Terrafolk, Rožmarinke, Jadranka Juras, Vasilij Meljnikov, Oto Pestner, Andres Valdes, Boris Cavazza, Andraž Hribar in številni orkestri.

 

FOTO ANJA BUKOVEC 2

 

Anja Bukovec je slovenska violinistka, ki s številnimi mednarodnimi uspehi in odmevnimi nastopi tako doma kot v tujini upravičuje vlogo glasbene ambasadorke. V svojemu stilu in načinu podajanja glasbe presega meje tradicionalnega ter zbližuje, združuje in osrečuje najrazličnejše generacije poslušalcev.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *