STOJEČE OVACIJE ZA DIVJAKA – SiTi TEATER BTC CITY LJUBLJANA

LOGO SITI TEATER

 

Premiera: 27.11. / naslednje ponovitve v decembru

 

FOTO DIVJAK 2

Nova komedija v produkciji SiTi Teatra BTC, v režiji mednarodno priznanega makedonskega režiserja Aleksandra Popovskega, absolutnega zmagovalca Dnevov komedije 2014 (TAK SI / SiTi Teater BTC in Kreker, Misterij Buffo / SNG Drama) in z odlično igralsko zasedbo v postavi Uroš Fürst (Jamski Človek, 13let / 700 ponovitev), Katarina Čas in Primož Pirnat, ki je bila na odru SiTi Teatra BTC premierno uprizorjena v petek, 27.11., je po koncu predstave doživela stoječe ovacije.

 

FOTO DIVJAK - siti teater1

 

Odziv gledalcev, med katerimi je bilo moč zaslediti veliko znanih obrazov, med drugimi so se premiere udeležili igralci Janez Hočevar – Rifle, Lado Bizovičar, Klemen Slakonja, Bojan Emeršič, Nina Valič, Polona Vetrih, Matej Puc, Mojca Funkl in režiserja Klemen Dvornik in Barbara Zemljič, je bil odličen.

“Res mi je bila všeč. Posebna predstava, poseben tekst. Duhovita, lucidna, pa vendar huda, z globokim sporočilom,” je za 24ur.com povedala igralka Polona Vetrih. Tudi igralec Matej Puc je bil nad predstavo navdušen: “Že tekst je fenomenalen. Tudi gledat takšne igralce je velik užitek. Režija je bila super. Iskreno sem res navdušen.” (Vir: 24ur.com)

 

FOTO DIVJA 3

 

Ustvarjalci predstave so bili zadovoljni z odzivom, režiser Aleksander Popovski pa je pohvalil tudi igralce: “Vsi so zelo dobri igralci. Način, s katerega skačejo iz enega v drugi lik, je z užitkom gledati. Oni so v bistvu bend, ki igra to zgodbo. Vesel sem, da nam jo je uspelo predstaviti.” (Vir: 24ur.com)

 

DIVJAK  –  VSEBINA

Divjak je komedija o človeku, ki zapusti vse, za čemer se peha povprečen človek današnjega časa. Kariero, materialno varnost in družino zamenja za divjino slovenskega gozda, šotor in mladega jelenčka. Osebna revolucija antijunaka, ki se je naveličal biti “priden”. Njegov blago ciničen in nekorekten odnos do vsega, kar današnja družba poveličuje, nam zleze pod kožo in še preden se dobro zavemo, mu zavidamo njegovo svobodo. V nas prebudi vse, kar smo si vedno želeli, pa nam je zmanjkalo poguma. Pripravite se na zajetno dozo skandinavskega humorja, cepljenega na slovensko floro in favno v makedonski režiji. Smeh prihaja tokrat iz nasprotne smeri, kot pričakujemo. Pozor, Divjak.

 

Dramatizacija po romanu Doppler avtorja Erlenda Loea: Simona Semenič in Milan Marković Matis
Režija: Aleksander Popovski
Igrajo: Uroš Fürst, Primož Pirnat in Katarina Čas
Kostumografija: Barbara Podlogar
Scenografija: Barbara Kapelj
Luč: David Andrej Francky
Produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

SITI TEATER  BTC  –  SPORED PREDSTAV V DECEMBRU 2015

LOGO SITI TEATER

http://www.sititeater.si/sl/spored/

VABLJENI !

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.