28. Predsedniški forum IEDC – Digitalno voditeljstvo temelji na senzibilnosti do sočloveka

 

23. 10. 2015

 

Bled (Slovenija): »Digitalna revolucija v naše življenje prinaša nenehne spremembe. Na trg bo nedvomno – in to v kratkem času -, vstopila inovacija, ki bo nadomestila elektronsko pošto,« je poudaril glavni govorec 28. Predsedniškega foruma IEDC-Poslovne šole Bled prof. William A. Fischer, eden najbolj vplivnih uporabnikov Twitterja v poslovnem svetu. Predsedniškega foruma se udeležuje več kot 100 managerejv iz 12 držav. O begunski krizi je spregovoril tudi dr. Erhard Busek, nekdanji podkancler Avstrije.

 

prof. Erhard Busek                             FOTO Erhard Busek,

 

»Begunska kriza je kriza voditeljstva. Potrebovali bi več ‘do-tank’-ov in manj ‘think-tank’-ov, več stika z realnostjo in več okretnosti. V tem kontekstu pozivam politike naj se učijo od gospodarstvenikov. Trenutni ukrepi so namreč žal precej kratkoročni in nezadostni. Koliko novih avtobusov potrebujemo, da bomo begunce pospremili v naslednji državo, ne more biti pravo vprašanje,« je v otvoritvenem govoru Predsedniškega foruma IEDC-Poslovne šole Bled dejal prof. Erhard Busek, nekdanji podkancler Avstrije in posebni koordinator Pakta stabilnosti za JV Evropo.

 

Janez Škrabec                                        FOTO JANEZ ŠKRBEC

 

Janez Škrabec, Riko, je poudaril, da bistvo voditeljstva kljub nenehno spreminjajočim izzivom v svojem bistvu ostaja enako: »Dober voditelj vodi tako, da se ljudje komaj zavedajo, da obstaja. Malo slabši je voditelj, ki je ljubljen. Naslednji je voditelj, ki se ga bojijo. Najslabši je tisti, ki je preziran.”

 

prof. William A. Fischer                   FOTO William A. Fischer

 

»Na trg bo v kratkem prišla inovacija, ki bo nadomestila elektronsko pošto,« je poudaril glavni govorec Predsedniškega foruma prof. William A. Fischer, eden najbolj vplivnih uporabnikov Twitterja v poslovnem svetu, profesor na švicarski poslovni šoli IMD iz Lozane, poznavalec managementa sprememb, inovacij in Kitajske. »Voditeljstvo v prihodnosti bo nedvomno ‘digitalno’, to pomeni: hitrejše, bolj povezovalno, bolj vključevalno, bolj tvegano, bolj transparentno, po drugi strani pa tudi bolj intimno in skrbno.« Digitalna revolucija tako od voditeljev zahteva uravnoteženost med poznavanjem novih trendov, tehnologij, sposobnostjo upravljanja kompleksnosti in analiziranja velikega števila podatkov t.i. big data in osredotočenjem na posameznika. Dober voditelj je in bo tisti, ki bo omogočil razvoj drugim. »Občutek do sočloveka je bil vedno znak učinkovitega voditeljstva in ne poznam prav nobenega razloga za domnevo, da bi se to spremenilo.«

 

Sandi Češko                                      FOTO SANDI ČEŠKO

 

Predavanju prof. Fisherja je sledila okrogla miza z mednarodno uveljavljenimi poslovni voditelji, na kateri so sodelovali: Ulrik Nehammer, predsednik, Coca-Cola Nemčija, Sandi Češko, predsednik, Studio Moderna, Slovenija, Thorsten Köhler, predsednik, YOUR SL GmbH, Nemčija in Branislav Vujović, predsednik, New Frontier Group, Avstrija.

 

Ulrik Nehammer                               FOTO ULRIC COCA COLA

 

Poudarili so pomen IT in digitalnega razmišljanja v gospodarstvu, ki dramatično spreminja klasično strukturo podjetij – meja med uporabniki in ponudniki storitev in produktov postaja vse bolj prepustna. William A. Fisher, raziskovalec talentov in inovativnosti opiše inovativna okolja, je ob zaključku dejal še: »Najboljše so tiste organizacije, v katerih zaposleni čutijo, da imajo vso svobodo, vodstvo pa, da ima vso kontrolo.«

LOGO IEDC ANG

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *