Evropski projekt »My sport is Franja« je bil izbran na Evropskem razpisu Erasmus+ Sport

 

 

LOGO ROG       logo BTC

http://www.dmslo.si/media/maraton.franja.in.kolesarstvo.btc.kd.rog.pdf

 

Kolesarsko društo ROG je s podporo BTC d.d. prijavilo projekt z namenom širitve Maratona Franja BTC City, da postane prepoznavna Evropska športna prireditev tesno povezana z Evropsko kulturno dediščino in prenos tega sporočila v širši Evropski prostor.
V dvoletnem projektu sodelujejo partnerji iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Slovaške ter podporni partnerji iz Slovenije.
Podpora Erasmus+ bo namenjena razvoju izobraževalnega programa FRANJA ACADEMY, izvedbo mednarodnih športnih dogodkov FRANJA ON WHEELS ter spremljevalnih športnih aktivnosti v času Maratona Franja BTC City.
Razpis »Erasmus+ Sport, področje: »Partnerska sodelovanja na področju športa«, izvaja Evropske unija pod okriljem Evropske agencije – Education, Audiovisual and Culture Executive Agency. Izbor pomeni potrditev, da je predlagan program zasnovan sodobno, da omogoča realno izvedbo ter, da je prepoznana evropska dimenzija projekta.
Projekt »My sport is Franja« želi biti kreator novih možnosti pri povezovanju športa in kulturne dediščine. 35. Maraton Franja BTC City bo s tem dobil še bogatejši program in upamo, da še več podpornikov in simpatizerjev tudi izven Slovenije. Poslanstvo in vrednote, ki jih projekt želi gojiti so iz športnega pogleda zelo komplementarne vrednotam, ki jih poseduje Bolnica Franja kot spomenik Evropske dediščine.

LOGOTIP  maraton franja
Eden od ciljev projekta je tako tudi, da ime »FRANJA« sčasoma postane evropski sinonim za dobre prakse v športu, družba BTC pa kot odličen partner in podpornik velikih športnih zgodb, oziroma športa za vse.

Več o projektu na spletni strani:

http://www.dmslo.si/media/maraton.franja.in.kolesarstvo.btc.kd.rog.pdf

 

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *