Od 2. septembra prva slovenska hitra univerzalna polnilnica za električna vozila v BTC Ljubljana

 

btc  logo      LOGO PETROL   BMW_logo

 

 

Gre za  prvo javno hitro univerzalno polnilnico za električna vozila v Sloveniji. Polnilnica omogoča hitro polnjenje. Baterije napolni do 80 odstotkov polnosti v dobrih 20 minutah. Prilagojena je večini električnih vozil na trgu. V ljubljanskem BTC jo je postavilo podjetje Petrol v sodelovanju z BMW Group Slovenija in družbo BTC.

 

 

Polnilec -elektrika

 

Združeni v Sekcijo trajnostna mobilnost CER za spodbujanje razvoja nizkoogljične družbe

 

LOGO CENTER ENERGETSKIH REŠITEV BTC

V sklopu Gospodarskega interesnega združenja Centra energetskih rešitev (GIZ CER) je junija letos nastala Sekcija trajnostna mobilnost CER. Člani sekcije so Petrol, BMW Group Slovenija, BTC, Porsche Slovenija, Renault Nissan Slovenija, Etrel, Plan-net solar, LOTRIČ Meroslovje, ACS Slovenski avtomobilski grozd, Center odličnosti nizkoogljične tehnologije CO NOT in SODO, sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo.

 

Člani pokrivajo približno 60 odstotkov celotnega avtomobilskega in skoraj 50 odstotkov trga z lahkimi gospodarskimi vozili v Sloveniji. Pokritost aktivnih ponudnikov baterijskih električnih vozil globalnih avtomobilskih znamk z organizirano prodajno mrežo v Sloveniji je v sekciji 100-odstotna. Sekcija združuje tudi prodorne, uspešne in mednarodno uveljavljene slovenske deležnike na področju električne mobilnosti v znanstveno akademski sferi in avtomobilski industriji, s čimer vzpostavlja vrednostno verigo znanja in kompetenc. Ponudniki in podporniki polnilne infrastrukture in celostnih energetskih rešitev pa zaokrožajo celostni pristop sekcije dokončnem preboju množične električne mobilnosti v Sloveniji.

 

S sekcijo bodo aktivno sodelovali in se v njeno delovanje vključevali tudi ostali člani GIZ CER, ki so doslej večali energetsko učinkovitost in delež uporabe obnovljivih virov energije na področju bivanja.

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *