National Geographic – 50 Best Photos

Fotografska razstava

Prepričan sem, da revije National Geographic ni treba nikomur posebej predstavljati. Že 126 let je sinonim za najboljše fotografije našega planeta. Verjetno ni narobe reči, da je prav ta revija sen vseh reportažnih in popotnih fotografov z vsega sveta. Podobe iz najbolj divjih in oddaljenih predelov vseh celin, izpod morske gladine, iz globin vesolja, pa skrivnosti živalskega in rastlinskega sveta ter zadnjih dosežkov človeške civilizacije se že leta nizajo na straneh te ikonične revije. In izmed vseh teh na desetine tisočev fotografij, ki so se skozi dolga leta nabrale v arhivih društva National Geographic Society, so uredniki izbrali 50 najboljših vseh časov. Od večne afganistanske deklice Steva McCurryja, ki je nekakšen zaščitni znak te revije, pa vse do Nicholseve fotografije Jane Goodall s šimpanzom ter prvih posnetkov potopljenega Titanika …

Vse to in še veliko več bomo imeli priložnost videti na izjemni razstavi »National Geographic – 50 najboljših fotografij«, ki bo gostovala na Ljubljanskem gradu. Zagotovo nepozabna izkušnja, ki bo vsem še dolgo ostala v spominu!

Urednik fotografije National Geographic Slovenija Arne Hodalič (kustos razstave).

Cena vstopnice: 2,00 €; za obiskovalce z veliko ali malo grajsko vstopnico je vstop prost!
Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

VODENI OGLED PO RAZSTAVI S KUSTOSOM RAZSTAVE, ARNEJEM HODALIČEM: petek, 29. 8., ob 17.00 in 18.30 ter v ponedeljek, 1. 9., ob 17.00.
Cena vstopnice na vodeni ogled: 3,00 € (število vstopnic je omejeno).

Author: Dejan

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.