Predstavitev vseslovenskega razpisa FERFL

Ferfl, program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom! 

 Javni zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, Zavod Uspešen podjetnik in Javna agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT), pričenjajo z izvajanjem programa Ferfl, ki je namenjen spodbujanju podjetniških idej z družbenim  učinkom.

Ferfl je celovit program spodbujanja idej z družbenim učinkom, ki bo različne generacije spodbudil, da začnejo razmišljati o boljši prihodnosti, da dobijo podjetniško idejo, ki bo imela družben učinek, ter da to ne nazadnje tudi uresničijo. Izvedba Programa FERFL, ki je za udeležence v vseh fazah brezplačen, bo potekala v naslednjih sklopih:

 

  1. Vseslovenski Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom, ki bo odprt  od 6. oktobra do 2. novembra 2014.

Natečaj je namenjen posameznikom in skupinam, ki želijo s svojimi podjetniškimi idejami izboljšatidelovanje družbe, v kateri živimo.

Nagradni sklad natečaja skupno znaša 14.000,00 EUR. Prijave zbiramo na www.ferfl.si.

 

Zmagovalce natečaja, ki se bodo uvrstili v šolo družbenega  podjetništva ter nadaljevali svojo    podjetniško pot, bomo razglasili 7. novembra 2014.

 

  1. Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom, ki bo potekal od 24. oktobra do 26. oktobra 2014.

V podjetniških skupinah bodo udeleženci imeli možnost oblikovati in razvijati lastno družbeno  podjetniško idejo. Prijave na startup vikend zbiramo do 21.10.2014 na www.ferfl.si.

 

  1. ŠOLA PODJETNIŠTVA z družbenim učinkom, ki bo potekala od 13. novembra do 9. decembra 2014.

Šola bo potekala kot 32-urni izobraževalni program za šest zmagovalnih družbeno podjetniških idej, kjer bodo udeleženci pridobili celovito podjetniško znanje in veščine, izdelali prototip svoje ideje in dobili prvo pravo priložnost za vstop na trg.

 

Dva končna zmagovalca za programa FERFL naj ideje iz šole družbenega podjetništva bomo razglasili 11. decembra 2014.

 

  1. SOCIALNO PODJETNIŠKI inkubator.

Program Ferfl bo dvema zmagovalnima ekipama pomagal na poti od ideje do celovite realizacije na trgu. Skupna nagrada za ekipi bo izplačana v obliki vstopa v Socialno podjetniški inkubator, kjer bo omogočena 3-mesečna brezplačna uporaba pisarniškega prostora in celovito podjetniško mentorstvo (20 svetovalnih ur na področju podjetništva, prava, računovodstva in zakonodaje).

Program Ferfl poteka v sklopu vseslovenske akcije »Podjetno do družbenih učinkov«, ki jo organizira SPIRIT Slovenija, Javna agencija  v sodelovanju zZavodom Uspešni podjetnik in Zavodom Viva.Akcijo »Podjetno do družbenih učinkov« finančno podpirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Projekt Ferfl so podprla tudi številna uveljavljena slovenska podjetja in znani slovenski podjetniki.Glavni sponzorji projekta, ki pa sodelujejo tudi pri soustvarjanju razpisa z definiranjem prednostnih družbenih področji za razvoj novih idej, so: Energetika Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, Lekarna Ljubljana in Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija.

 

Skupaj smo razdelali tri prednostna področja za razvoj inovativnih idej:

(1) rešitve in inovacije na področju energetike in učinkovite rabe energije;

(2) rešitve in inovacije na področju učinkovitega upravljanja z vodnimi viri, ter

(3) rešitve in inovacije na področju gojenja zdravilnih zelišč.

 

Kot ambasadorji projekta so svojo podporo izkazali tudi Tomaž Erjavec (Oculus), Andraž Gavez (Moja čokolada), Anže Miklavec (Equa), Damjan Matičič (Koofr) in ne nazadnje svetovno znani podjetnik Ivo Boscarol (Pipistrel).

 

Več informacij na www.ferfl.si.

 

Za dodatne informacije se obrnite na: press@cene-stupar.si

Vanja Žižmond, predstavnica za odnose z javnostmi, t 041 945 877

Manca Šalehar, predstavnica za odnose z javnostmi, t 031 369 379

 

 

Author: geatv

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.