USPEŠNI NASTOPI EKIPE BTC CITY LJUBLJANA NA DIRKI NA NIZOZEMSKEM

 

Tretja etapa World tour dirke Boels Ladies Tour je bila dolga 129 km.  V Ravninski etapi je bilo več poskusov pobega kolesark a v cilj je le prišla velika glavnina kolesark. Sprint je dobila predstavnica ekipe Boels Dolmans Dideriksen Amalie. Bujakova je ciljo črto prečkala 19. in trenutno v generalni razvrstitvi ostaja na drugem mestu. V glavnini so etapo končale tudi Iakovenkova na 34. mestu, Nilsson Hanna na 49. ter Batageljeva na 50.mestu. Jutri se dirka nadaljuje s 124 km etapo.

Rezultati 3.etape:

 1. Dideriksen Amalie (Boels Dolmans) 2:58:57
 2. Wiebes Lorena (Parkhotel Valkenburg)
 3. D’Hoore Jolien (Mitchelton-Scott)

 1. Bujak Eugenia
 2. Iakovenko Anastasiia
 3. Nilsson Hanna
 4. Batagelj Polona
 5. Žigart Urška +1:00

 

Na Nizozemskem se je po včerajšnjem prologu, kjer je Bujakova dosegla 10.mesto danes odvijala prva etapa šest dnevne dirke. Etapo je organizator začinil z zelo tehnično zahtevnim krogom in dvema vzponoma s 60 m višinske razlike. Glavnina je večkrat razpadla, resneje že v drugem krogu ko so se vsa najboljša imena našla skupaj in si privozila 30 sekund prednosti. Ekipo BTC City Ljubljana je zastopala Bujakova, vendar složnost ni trajala prav dolgo tako da je glavnina praktično brez težav ujela ubežno osmerico. V enem izmed begov je bila tudi aktivna Iakovenkova, ki je bila hkrati druga na gorskem cilju.

V zadnjem krogu je na tehničnem delu napadla vodilna Van Vleuten in si privozila 15 sekund prednosti in tako prva prečkala ciljno črto. V sprintu zasledovalne skupine pa je bila tokrat odlična Bujakova in dosegla 2. mesto. V zasledovalni skupini so prispele v cilj tudi Iakovenko, Nilsson in Batagelj.

Rezultati:

 1. Van Vleuten Annemiek (Mitchelton-scott) 3:28:29
 2. Bujak Eugenia (BTC City Ljubljana) + 0:12
 3. Cecchini Elena (Canyon SRAM racing)

 1. Iakovenko Anastasiia + 0:12
 2. Batagelj Polona + 0:12
  22. Nilsson Hanna + 0:12
  67. Žigart Urška  + 6:02

      DNF Boogaard Maaike

Poroča: Urša Pintar

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.