KAMNIK IN ARBORETUM VOLČJI POTOK PRIREJATA IGRO ROŽ – 25. MAJ DO 3. JUNIJ 2018

V Kamnik prihaja Igra rož

Objavljeno: 18.5.2018

V Kamniku pripravljajo nov turistični produkt, posebno prireditev »Igra rož«, ki bo potekala od 25. maja do 3. junija 2018 v srednjeveškem mestu Kamnik in v Arboretumu Volčji Potok.

V Kamnik prihaja Igra rož

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Arboretum Volčji Potok ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije s podporo Slovenske turistične organizacije in Občine Kamnik pripravljajo nov turistični produkt, posebno prireditev »Igra rož«, ki bo potekala od 25. maja do 3. junija 2018 v srednjeveškem mestu Kamnik in v Arboretumu Volčji Potok.

»Igra rož« predstavlja preplet med kulturno in naravno dediščino ter je tako odsev Kamnika kot turistične destinacije. Srednjeveško mesto Kamnik kot predstavnik kulturne dediščine je namreč obdano z izjemno bogato naravno dediščino, ki jo med drugim predstavljajo dolina Kamniške Bistrice, Velika planina in Arboretum Volčji Potok. »Igra rož« pa je prireditev, ki bo dokazala, da sta urbano okolje in zelena narava neločljivo prepletena med seboj. Ker je Slovenija med evropskimi državami na vrhu po številu cvetličarn na število prebivalcev in ker se lahko pohvalimo z izjemno visoko »kulturo cvetja«, verjamemo, da bo dogodek pritegnil velik del obiskovalcev.

VIR: www.slovenia.info

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.