EKIPA BTC CITY LJUBLJANA ODPELJALA ŠE DVE DIRKE PO BELGIJI

LOGO BTC KOLESARKE 2018

21.4.  je del ekipe BTC City Ljubljana nastopil na dirki prve kategorije Omloop van Borsele, kjer je Bujakova lansko leto dosegla 2.mesto. Na 137 kilometrski dirki so tokrat nastopile Maaike Boogaard, Anastasiia Iakovenko, Urška Žigart, Urška Bravec in Tanja Elsner. Dirka je bila hitra in ravninska, v ciljni sprint je prišla glavnina kolesark, najboljšo pozicijo je imela Boogaardova a je zaradi padca, ki se je zgodil v zadnjem kilometru le to izgubila in ciljno črto prečkala 24. Zmagala je Italijanka Balsamo Elisa.

FOTO BTC CITY KOLESARKE- BORSINO 2018

V nedeljo, 22.4. ženska ekipa BTC City Ljubljana štarta dirko, ki je letos drugo leto v World Tour koledarju, Liege- Bastogne- Liege in v moškem kolesarstvu velja za kraljico vseh dirk, je tudi ena najstarejših dirk v moškem kolesarstvu. Pred članicami je ena težjih klasik, 135 kilometrov in 2400 m višinske razlike s petimi zahtevnimi vzponi.

Rezultati Omloop van Borsele:

 1. Elisa Balsamo (Team Valcar) 3:25:06
 2. Wiebes Lorena (Parkhotel Valkenburg)
 3. Kuijpers Evy (NL)
 4. Maaike Boogaard
 5. Urška Žigart +0:19
 6. Anastasiia Iakovenko +0:19
 7. Tanja Elsner +0:23

LOGO BTC KOLESARKE 2018

ARDENSKA KLASIKA WORLD TOURA 2018 – LIEGE – BASTOGNE – LIEGE 

V Liegu  jeV SOBOTO 22.4.  ženska ekipa BTC City Ljubljana nastopila na še eni Ardenski klasiki World Toura Liege- Bastogne- Liege. V moškem svetovnem kolesarstvu dirka velja za najtežjo in je hkrati tudi najstarejša klasika. Danes se odvijala že 104 izvedba. Tudi v ženskem kolesarstvu dirka postaja vedno bolj popularna in se je za žensko kolesarstvo letos  odvijala druga izvedba. Ženska izvedba dirke zadnjih 45 km poteka po popolnoma enaki trasi kot moška in  je bila dolga 135 kilometrov s šestimi zahtevnimi vzponi in skoraj 2000m višinske razlike. Članice so štartale v mestu Bastogne,  že na prvem daljšem vzponu v dolžini 7 kilometrov na Cote de La Vecquee se je napravila manjša selekcija, sledil je izjemno strmi in opevani vzpon na Col de la Redoute. 2 kilometrski vzpon je napravil prvo večjo selekcijo. V ospredju je ostala manjša skupina kolesark v kateri je bila tudi Bujakova. Na vseh nadaljnjih vzponih je Bujakovi uspelo slediti najboljšim.

FOTO BTC CITY LJUBLJAN BASTOGNE 2018 2

Na predzadnjem vzponu Col saint Nicolas je zgubila stik z vodilno skupino in se v ciljnem vzponu  povzpela na 18.mesto.  Na zaključnem vzponu je imela največ moči Anna Van Der Breggen, ki je zmagala že sredino Valonsko Puščico. Na dirki sta po poškodbah in daljši odsotnosti iz treningov prvič nastopili tudi Batageljeva, ki se je uvrstila na 40.mesto in Pintarjeva na 70.mesto. Urška Bravec in Maaike Boogaard dirke nista uspeli končati. Slednja je tudi sodelovala v prvem uspešnem begu na začetku dirke.

FOTO BTC CITY LJUBLJAN BASTOGNE 2018 1

Rezultati:

 1. Anna Van Der Breggen (Boels Dolmans) 3:34:23
 2. Amanda Spratt (Mitchelton Scott) +0:06
 3. Annemiek Van Vleuten (Mitchelton Scott) +0:58
 1. Eugenia Bujak +1:46
 2. Polona Batagelj +2:48
 3. Urša Pintar  +6:24

Poroča: Urša Pintar

FOTO BTC URŠA PINTAR

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.