KOLESARSKA ŠOLA ZA DEKLETA BTC CITY LJUBLJANA

LOGO BTC CITY KOLESARKE NOVI

KOLESARSKA ŠOLA ZA DEKLETA BTC CITY LJUBLJANA

Kolesarska šola za dekleta je projekt, ki je zaživel v letu 2014. V Kolesarskem društvu Rog je bila kot želja po domačem podmladku  ženske ekipe BTC City Ljubljana ustanovljena kolesarska šola, katere glavni cilj je vključiti v cestno kolesarjenje tudi mlada dekleta. Tako so danes pod okriljem kluba poleg moških selekcij, ženske profesionalne ekipe, organizacije Maratona Franje in ostalih kolesarskih tekmovanj, postale tudi mlajše ženske kolesarske selekcije, ki jih združuje kolesarska šola za dekleta.

 

Vsem deklicam, dekletom in najstnicam, ki si želijo spoznati kolesarski šport ter se vključiti v cestno kolesarstvo.

Deklice C – letnik 2005 in mlajše

Deklice B – letnik 2004

Deklice A – letnik 2003

Mlajše mladinke – letnik 2001 in 2002

Starejše mladinke – letnik 1999 in 2000

Vsebine vadbe so prilagojene starosti, biološkemu razvoju, znanju ter gibalnim sposobnostim deklet. Od igric ter najrazličnejših vaj na kolesarskem poligonu pri deklicah do specifične kolesarske vadbe, ki usmerja najstnice v tekmovalno kolesarjenje.

Vadba v kolesarkski šoli za dekleta ne vključuje zgolj kolesarjenja po cesti, temveč vključuje široko paleto športnih aktivnosti: vadba kolesarskih veščin na poligonu, simulacija cestne vožnje na poligonu, gorsko kolesarjenje, pohodi, kolesarjenje na trenažerjih, najrazličnejše igrice v telovadnici, tek na smučeh, vadba moči…

Glavni namen kolesarske šole za dekleta je popularizacija ženskega cestnega kolesarstva ter mlada dekleta navdušiti nad aktivnim in zdravim načinom življenja. Bodoče kolesarke bomo z vsestransko in postopno vadbo popeljali od kolesarskih igric do specifične vadbe tekmovalnega športa.

Ne odlašaj in se nam pridruži…v cestnem kolesarstvu je še veliko prostora…predvsem za dekleta!

Telefonska številka: +386 40 543 678

Elektronski naslov: martin.krasek@kdrog.si

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.