IZJEMNI UVRSTITVI KOLESARK BTC CITY LJUBLJANA NA PRESTIŽNI LA COURSE BY TOUR DE FRANCE – 10. MESTO HANNE NILSSON IN 18. MESTO URŠE PINTAR

LOGO BTC CITY KOLESARKE NOVI

 

Izjemno uvrstitev na najbolj prestižni dirki La Course by Le Tour de France sta ob pomoči Eugenie Bujak in Polone Batagelj dosegli Hanna Nilsson na 10. mestu in Pintar Urša na 18. mestu.

 

FOTO BTC CITY KOLESARKE  TOUR 2017 2

 

La Course by Le Tour de France, največja in najbolj popularna dirka za ženske, ki ji privabila na sto tisoče kolesarskih navdušencev v francoski Briancon. Dekleta so nastopila na World Tour dirki ob neverjetnem vzdušju, ki ga bo težko pozabiti, dirka je bila v celoti predvajana na Eurosportu, kar kaže na razcvet ženskega kolesarstva. Članice so v Brianconu štartale pred moško elito proti 2360 m visokemu vzponu na Col’d Izoard, 15 kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 7,3%. Tempo na Izoard, ob ogromni množici navijačev je bil vedno hitrejši in v dvajseterici proti vrhu je uspelo ostati Hanni Nilsson in Urši Pintar. Obe predstavnici ekipe BTC city Ljubljana sta dosegli svojo najboljšo uvrstitev v World Touru do sedaj in to na najbolj prestižni dirki La Course by Le Tour de France. Dirko je zmagala lanska osmoljenka olimpijskih iger, Van Vleuten Annemiek. Prvih 20 kolesark na današnji dirki bo v soboto nastopilo še v Marseillu na 22 kilometrski zasledovalni vožnji.

 

FOTO BTC CITY KOLESARKE  TOUR 2017 1

 

Rezultati:

  1. Van Vleuten Annemiek (Orica Scott) 2:07:18
  2. Elizabeth Deignan (Boels Dolmans) +0:43
  3. Longo Borghini Elisa (Wiggle High 5) +1:23
  1. Hanna Nilsson +3:04
  2. Urša Pintar +4:34
  3. Polona Batagelj +7:32
  4. Eugenia Bujak +8:22

 

POROČILO:

Urša Pintar

FOTO BTC URŠA PINTAR

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.