SLOVENIJA BO GOSTILA EUROVINO 2018 – EVROPSKO PRVENSTVO VINARJEV V NOGOMETU

 

LOGO EUROVINO 2018

 

 

Vinska reprezentanca Slovenije je v prostorih ljubljanske Mestne hiše predstavila VinoEuro2018, Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, ki ga bo Slovenija gostila prvič v zgodovini tega edinstvenega tekmovanja.

Slovenska reprezentanca najboljših vinarjev nogometašev bo v konkurenci osmih ekip, od 29. maja do 2. junija 2018, na domačih tleh branila naslov evropskih prvakov, ki ga je osvojila lani v Nemčiji.

 

FOTO EUROVINO2018 1

 

Prvič se bo na prvenstvu pomerilo osem reprezentanc, saj se bodo dosedanjim udeleženkam prvenstev, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, Madžarski in Sloveniji, pridružili še Portugalska in Češka.

FOTO BRDA 2

Goriška Brda

 

V Sloveniji bo VinoEuro2018 povezal kar tri občine, saj bodo tekme in spremljevalni

dogodki potekali v Goriških Brdih, Mariboru in Ljubljani.

 

FOTO MOL  LJUBLJANICA

Ljubljana

»Veseli me, da smo vinarji v teh letih iz našega sprva amaterskega druženja in veselja do nogometa uspeli s svojimi uspehi doma in v tujini opozoriti nase tako domačo kot tujo javnost. Ob športnih rezultatih smo tako s ponosom v tujini predstavljali tudi slovenska vina, kulinariko in čudovito destinacijo. Ponosen sem, da so potencial reprezentance in prvenstva prepoznali tudi v Mariboru, Goriških Brdih in Ljubljani. Zato se že sedaj skupaj s člani, podporniki in simpatizerji reprezentance ter odličnih slovenskih vin veselim domačega prvenstva, ki bo zagotovo največje, verjamem pa, da tudi najboljše doslej,« je svoje misli strnil Danilo Steyer, predsednik VinoEuro2018, Evropskega prvenstva vinarjev v nogometu, Slovenija 2018 in tudi dolgoletni kapetan slovenske ekipe.

 

MARIBOR 2

Maribor

 

Tokratno prvenstvo bo razdeljeno na skupinski in izločilni del, skupaj pa bodo gledalci lahko svoje favorite bodrili na osemnajstih tekmah. Gre seveda za pravi nogomet, ki se igra po običajnih mednarodnih pravilih in na igriščih najvišjega ranga.

Ne preseneča, da je pozdrav naše reprezentance pred vsakim obračunom preprost in najbolj učinkovit, »Na zdravje!« Vinarji, ki lahko nastopajo v reprezentanci in ostali njeni člani, so prav vsi, vsak na svoj način aktivno vpeti v promocijo Slovenije. Pa naj gre za vinarstvo, kulinariko, turizem ali šport. Prav zato smatrajo bodoči dogodek za izdatno promocijo ne le vinske kulture in vinarstva ampak tudi kulinarike in Slovenije kot celovite turistične destinacije.

Seveda pa je na koncu za vse prave športnike še kako pomemben rezultat. Organiziranost naše reprezentance, ki se vsako leto večkrat zbere za skupen trening in nastope proti različnim ekipam. »In vino victoria« oziroma »V vinu je zmaga« kot slogan prvenstva tako na najboljši predstavlja glavni namen tudi za Slovensko enajsterico, ki je doslej na štirih prvenstvih kar trikrat dvignila zmagovalni pokal.

LOGO VINSKA NOG. REPREZ. SLO 1

Edino zlato medaljo so jim vzeli Nemci, ki so postali prvaki leta 2014, ko je bilo tekmovanje v Švici. Prav WeinElf, kot Nemci imenujejo svojo vinsko enajsterico, pa je bila pred leti v mariborskem Ljudskem vrtu tudi tekmec na prvi uradni, seveda prijateljski, tekmi obeh reprezentanc.

V prihodnjih mesecih bodo organizatorji obelodanili tudi večino spremljevalnih aktivnosti, ki bodo temelj prvenstva in ob športu tudi glavni promocijski elementi organizatorjev ter sodelujočih občin. En od predlogov, ki je že vzbudil zanimanje, je tako organizacija Mednarodnega vinskega festivala, ki bi predstavil vina vseh sodelujočih držav.

Več informacij:

Danilo Steyer, 041 768 026, danilo.steyer@gmail.com

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *