ELVIS PRESLEY BO S SIMFONIČNIM ORKESTROM KONCERTIRAL NA DUNAJU

 

FOTO ELVIS P. 2

 

Elvis Presley bo s simfoničnim orkestrom koncertiral na Dunaju

 

Kralj rokenrola, Elvis Presley, bo 22. maja 2017 v dunajski dvorani Stadthalle preko posnetkov na video platnu skupaj z velikim simfoničnim orkestrom nastopil na spektakularnem koncertnem šovu. 40 let po smrti se bo tako z bivšo ženo Priscillo znova podal na koncertno turnejo.

 

Glas, originalni filmski, televizijski in koncertni posnetki njegovih nastopov ter najlepše balade bodo na velikem platnu ponovno zaživeli z velikim klasičnim orkestrom. Pod naslovom “The Wonder of You” bo maja prihodnje leto na Dunaju potekal koncert z gostjo Priscillo Presley. Ta je prepričana, da bo svojemu bivšemu pokojnemu možu na ta način izpolnila veliko željo.

 FOTO ELVIS P. 1

“V veliko čast mi je sodelovati pri produkciji in prezentaciji teh koncertov, ki izhajajo iz obeh uspešnih albumov z izjemnim simfoničnim orkestrom. Vem, da je Elvis vedno sanjal o tem, da bi svoje pesmi izvajal v koncertni spremljavi. Jaz samo izpolnjujem njegove sanje,” je povedala njegova bivša žena Priscilla Presley, ki bo koncertni šov tudi povezovala in pripovedovala o glasbi ter o skupnem življenju z Elvisom.

 

Ideja za tovrsten koncert se je porodila ob nedavni izdaji albuma “If I Can Dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra”, ki je bil prodan v milijon in pol izvodih. Na začetku koncertne turneje v Birminghamu je občinstvo dobesedno ponorelo, zasedba pa je na koncu požela stoječe ovacije. Program koncertnega šova na Dunaju bo sestavljen tako iz uspešnic kot tudi iz občinstvu manj znanih skladb. 71-letna Priscilla je prepričana, da bi tak izbor skladb naredil tudi Elvis sam, saj jih je najraje pel na svojih nastopih.

 

Ameriški pevec in filmski igralec Elvis Aaron Presley (1935–1977) je že v času svojega življenja postal glasbena legenda. Naziv Kralj rokenrola si je prislužil tudi z milijardo prodanimi ploščami. Z edino ženo Priscillo, s katero imata hčer Liso Marie Presley, je bil poročen šest let. V svoji karieri si je prislužil 94 zlatih singlov in več kot 40 zlatih albumov ter posnel 33 filmov. Zaradi srčnega napada je umrl pri 42 letih.

 

Foto: www.elvis.com

 

LOGO EUROCOMM PR - DUNAJ

 

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.