IZLET V POSOČJE – PRIJETEN IN POUČEN

LOGO tmintours

 

IZLET V POSOČJE

 

FOTO POSOČJE 2

 

Prihod v Kobarid okrog 09.00, kjer vas bo toplo sprejel naš lokalni vodnik. Najprej bi si pogledali Kobariški muzej 1. Sv. Vojne. Za svoje delovanje je prejel najvišjo državno priznanje v muzealstvu – Valvasorjevo nagrado. Bil je nominiran za EMYA in prejel nagrado Sveta Evrope. Poslanstvo Kobariškega muzeja je varovanje in hranjenje nacionalnega bogastva in muzejskega gradiva na področju varovanja dediščine soške fronte.

FOTO POSOČJE 3

Sledi ogled MUZEJA SIRARSTVA Planika v Kobaridu, z možnostjo nakupa mlečnih izdelkov in domačih dobrot. Tu bomo organizirali malico – PASTIRSKA MALICA.

PLANINSKA MALICA – 3 možnosti

Malica 1: sirna župa in krompir s skuto

Malica 2: sirna župa in jajčna frika

Malica 3: jajčna frika in polenta s kislim mlekom

FOTO POSOČJE 3

Nato se boste zapeljali do italijanske kostnice nad Kobaridom od koder je tudi eden najlepših razgledov na dolino reke Soče – Smaragdne lepotice. Kostnica je zgrajena na Gradiču okoli cerkve sv. Antona. V kostnico so bili z okoliških vojaških pokopališč preneseni posmRtni ostanki 7014 znanih in neznanih italijanskih vojakov, padlih v prvi svetovni vojni.

  • Sledi še sprehod do slapa Kozjak (cca. 45min)

CENA/osebo: 29€/osebo (40 oseb)

 

Cena vključuje: lokalnega vodnika, vse vstopnine in oglede po programu, planinska malica, organizacija in DDV.

Doplačilo: kosilo (10€-12€)

FOTO POSOČJE 4

POZNO KOSILO – 3 možnosti:

Kosilo 1: juha (gobova ali goveja), zrezek v gobovi omaki, krompirjevi svaljki, zelenjavna priloga, mešana solata, sladica

Kosilo 2: juha (gobova ali goveja), dve vrsti mesa (pečenka in ocvrt piščanec), pražen krompir, zelenjavna priloga, mešana solata, sladica

Kosilo 3: tminska frika s polento, sesekljana pečenka in pire krompir, zelenjavna priloga, mešana solata, sladica

INFORMACIJE:  05 381 1993  TMINTOURS TURISTIČNA AGENCIJA

http://www.dolina-soce.com/ponudniki_storitev/turisticne_agencije/2012032816210879/

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *