37 – MILIJONTI OBISKOVALEC POSTOJNSKE JAME – IMAMO GA !!!

LOGO POSTOJNSKA JAMA1

37 – MILIJONTI OBISKOVALEC POSTOJNSKE JAME –  IMAMO GA  !!!

 

FOTO PJ 37-13

Dočakali smo ga. Že 37-milijontega obiskovalca, natančneje obiskovalko. Že dopoldan smo na blagajni »ujeli« go. Zinko Kolenc iz Črnuč, ki je na izlet v Postojnsko jamo pripeljala svoja vnuka. Še posebej nas je razveselilo dejstvo, da so 37-milijonta obiskovalka in njena spremljevalca jame – ga. Babica in vnučka- Slovenci. Tudi zato,  ker  slovenskega gosta najbolj cenimo in ker je v letošnjem letu (do današnjega dne) Postojnsko jamo obiskalo kar 7.000 več Slovencev kot lani. Tako so letos prav Slovenci na vrhu po prirastu števila gostov.  Očitno so se zmajevi mladički dotaknili vsakega izmed nas. Srečnim obiskovalcem seveda ničesar nismo razkrili takoj, skupaj z vsemi drugimi smo jih v jamo pospremili ob zvokih harmonike na peronu.

FOTO PJ 37-16

HVALA, HVALA, HVALA!

Smo eno redkih turističnih podjetij, ki se lahko pohvali z 200-letno tradicijo, ne samo turizma, ampak beleženja obiskovalcev. Presenetljivo je, kako se že dvesto let beleži vsak obiskovalec, pri čemer se je zamenjalo pet držav, v vmesnem času sta divjali dve vojni, a prav nobena oblast ni uničila ali izgubila teh dragocenih podatkov. To kaže na izjemno spoštovanje vseh, ki so kdajkoli upravljali s Postojnsko jamo. Prav zato lahko danes slavimo izjemno številko 37 000 000. In najmanj kar lahko naredimo ob tej impozantni številki, je to da se svojim gostom zahvalimo. Vsaj tem »prelomnim« obiskovalcem, ki obeležujejo nove in nove milijone. Letos smo to storili tako, kot si lepote Slovenije zaslužijo in kot bi moral delovati slovenski turizem. Vsi za enega, eden za vse. K sodelovanju smo povabili partnerje iz cele Slovenije in v izredno veselje nam je, da so se prav vsi odzvali pozitivno, z navdušenjem in čestitkami.

FOTO PJ 37-12

Ob današnjem prazniku v Postojnski jami se je predsednik uprave Marjan Batagelj zahvalil tudi vsem generacijam zaposlenih, še posebej vodnikom, ki imajo prvi stik z vsemi obiskovalci. Posebna zahvala (in torta) je šla našim trem »junakom« – prostovoljcem, ki so v minulem mesecu pomagali reševati življenja ob jamarski nesreči pri Tolminu in požaru naKraškem robu. V čast nam je, da imamo takšne zaposlene, saj si je težko predstavljati, kako jim uspe, da si poleg vseh službenih obveznosti v višku sezone, najdejo čas tudi za pomoč ljudem v stiski. Vsi jih v temu maksimalno podpiramo in jim nudimo  optimalne pogoje dela.

FOTO PJ 37-15

 

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI

Velikokrat smo že ponovili, da je vsak gost poseben in neizmerno doprinese k dobremu slovesu Postojnske jame. Dobro ime Postojnske jame pa pomeni tudi dobro ime Slovenije in slovenskega turizma, ki lahko ponudi neizmerno več kot marsikatera destinacija, ki si je nadela naziv »top destinacije«.

FOTO PJ 37-11

Moč Postojnske jame ni samo neverjetna, ampak neskončna. Tudi če bi jo obiskali vsak dan, bi vas vsak dan znova očarala s svojo raznolikostjo. Njena neskončna raznolikost pa je obenem tudi simbol raznolikosti naše dežele.

FOTO PJ 37-10

NESKONČNA RAZNOLIKOST SLOVENIJE

Zmagovalna nagrada, ki smo jo poimenovali kar »Neskončna raznolikost Slovenije« obsega voucherje za 22 različnih ogledov in destinacij po Sloveniji, spanje v našem hotelu Jama in ogled vseh znamenitosti Parka Postojnske jame, prejemnica pa jo bo lahko izkoristila z družino  do konca leta 2017. Vsi partnerji in destinacije so navedeni v razpredelnici na dnu dokumenta. Lahko bi jih bilo še več, saj je lepot v Sloveniji za tri velike države, a jih je 22,   ker je tolikšno število naših zmajčkov.  Mimogrede, ti se pridno prehranjujejo,rastejo in nas s tem razveseljujejo.

FOTO PJ 37-9

V upanju, da se turizem Postojnske jame nadaljuje vsaj tako dobro kot doslej, vas lepo pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za sodelovanje in podporo.

Fotografije v prilogi: Iztok Medja, vir Postojnska jama d. d.

 

www.postojnska-jama.eu

Author: B. Polanský

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *